30/01/2020

 

uitreiking koffiepunten

30 januari 2020.    Persbericht opbrengst Lionsclub-inzameling Douwe Egberts-waardepunten.

Opnieuw hoge koffie-opbrengst van Lionsactie voor voedselbank 

De inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten die de Lionsclub Loon op Zand-Udenhout in december en januari heeft gehouden, heeft voor het tweede jaar op rij voor een goed resultaat gezorgd. Naar verwachting zullen ruim 450 pakken koffie door Douwe Egberts aan de Voedselbank in Kaatsheuvel worden aangeboden. Deze gaan naar personen en gezinnen die bij de Voedselbank zijn aangesloten uit de gehele gemeente Loon op Zand. Een deel van de opbrengst gaat naar de Voedselbank in Tilburg, want ook in Udenhout werden punten ingezameld bij de lokale supermarkten. 

 

Anton van Wezel, voorzitter van de Lionsclub Loon op Zand-Udenhout, maakte de opbrengst bekend tijdens een bijeenkomst met bestuur en vrijwilligers van de Voedselbank. Hij deed dat met een tweeledig gevoel. “Dat een voedselbank nodig is in een welvarend land als Nederland, stemt tot nadenken. Anderzijds is er het besef dat zo’n 1 miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens leven en dat de Voedselbank voor velen een uitkomst is.” 

 

Het motto van de Voedselbank “Oog voor voedsel, hart voor mensen” sluit prima aan op de doelstelling van de Lionsclub, aldus Van Wezel, om sociale projecten in de lokale gemeenschap te ondersteunen. Esther van de Donk, voorzitter van de Voedselbank Loon op Zand, nam de maar liefst 233.462 waardepunten met dank in ontvangst. “De 450 pakken koffie krijgen bij de cliënten van de Voedselbank een heel goede bestemming en ik wil graag de samenwerking met de Lionsclub en andere serviceclubs in de gemeente voortzetten. We stellen die maatschappelijk steun zeer op prijs, die helpt ons echt.”